Plasticvrij, verpakkingsvrij, milieubewust of duurzaam leven? Zero waster of gewoon mega gemotiveerd om op een of andere manier te plastic-minderen?
Deze plastic helden zetten zich er elke dag voor in. En daarom verdienen ze volgens ons een speciaal plekje in onze rubriek ‘plastic helden in de kijker’!

Plastic held nr 1

Geen verjaardagscadeaus maar een fundraising voor The Ocean Cleanup van mijn broer. Hoe kleine daden, afvalbergen kunnen verzetten!

Plastic held nr 2

Koen Delie en zijn team van IMOG Harelbeke

imog harelbeke containerpark plastic folie zak plastic held
Koen Delie en alle medewerkers van IMOG zetten zich dagelijks in om (plastic) te recycleren en mensen te sensibiliseren rond afvalgebruik. Pluim voor deze plastic helden!!!

Plastic held nr 3

Johan en Els van ‘Zonder Meer’

verpakkingsvrije winkel zonder meer kortrijk
Johan en Els zetten zich in hun verpakkingsvrije winkel ‘Zonder Meer’ in Kortrijk dagelijks in om de klanten producten zonder plastic en verpakkingen aan te bieden. Voor ons zijn zij echte plastic helden. Toppie!

Plastic Held nr 4

Seda bloemen en plantenzaak plasticvrije verpakkingen Kortrijk
Seda Virabian
Heeft een prachtige bloemen- en plantenwinkel in Kortrijk waar ze de ruimte deelt met coffee en conceptstore Malmo.
Door oog te hebben voor een plasticvrije verpakking van haar boeketten en te kiezen voor alternatieven als papier en jutte draagt Seda een steentje bij aan de duurzaamheid van onze planeet. Dit en haar unieke creaties maken dat haar bloemenzaak nét een tikkeltje meer is dan de standaard florist.

Plastic Held nr 5

Nele Melkebeke Femme Freluches upcycling plastic helden in de kijker
Nele Melkebeke van Femme Freluches (rechts op de foto)

Nele zet zich met Femme Freluches helemaal in voor upcycling. Nele geeft daarover ook workshops en wil anderen inspireren en de mogelijkheden van ‘omdenken’ doen inzien. Zo maakt ze van fietsbanden of andere plastic voorwerpen pionnen oorbellen of geeft ze t-shirts een tweede leven als plantenhanger. Haar motto is: ‘Second life things for first class people’.