plasticvrij in de boekentas

Samen met de kids werken aan een plasticvrije toekomst begint al op de schoolbanken. Daarom vullen we vandaag de boekentas met zo weinig mogelijk plastic. Jong geleerd is oud gedaan. Hopelijk tochšŸ˜‰

De boterhamdoos

plasticvrij in de boekentas

Een boterhamdoos is gelukkig in de meeste scholen al verplicht of ingeburgerd. En plastic- of aluminium folie rond de boterhammen is al lang niet meer aanvaard. Wil je helemaal plasticvrij lunchen op school? Kies dan voor een stoffen boterhamzakje of alternatieven zoals een roestvrije stalen boterhamdoos of een herbruikbare foodwrap voor de lunch.

Op zoek naar meer plasticvrije inspiratie? Kudzu.be is the place to be! ( allez, voor mij toch). Misschien klinkt dit te veel als reclame, maar he, wereld verbeterende initiatieven zijn er om gesteund te worden. Dus vermeld ik ze hier met plezier!

De drinkfles

herbruikbare drinkfles

Gedaan met de plastic flesjes! Mijn kids gaan voortaan naar school met hun eigen hervulbare drinkfles met waterā€¦uit de kraan natuurlijk! Ecologisch en goed voor de portemonnee. Bovendien zijn er allerlei herbruikbare drinkflessen te vinden op de markt. Je vindt er gegarandeerd eentje tussen die jouw dochter of zoon bekoort.

De kaft

plasticvrij in de boekentas

Ook voor de plastic kaft bestaan gelukkig heel wat milieuvriendelijkere alternatieven zoals bijvoorbeeld eentje van gerecycleerd karton.
Geef je kids daarnaast nog een leuk schrift van FSC papier mee en wedden dat ze vanmiddag boordevol creatieve inspiratie huiswaarts keren!

De pennenzak

plasticvrij

Daarvoor kiezen we er eentje van gerecycleerde PETflessen, in het roze natuurlijk. Want laat dat nu net de lievelingskleur zijn van mijn dochter. En voor mijn zoon wordt het een uil, zijn favoriete dier.

Niets makkelijker dan belangrijke zaken aan te duiden met een fluostift. Helaas een plasticvreter bij uitstek! Maar ook hier zijn gelukkig alternatieven terug te vinden. Wat dacht je van deze fluo-potloden. Je vindt ze in dezelfde kleuren als de fluostiften terug, ze gaan heel lang mee Ć©n ze drogen nooit uit. Wie, wat, waar? Voor studenten, fluopotloden, bij Dille & Kamille of Hema bijvoorbeeld!

Nog leuker zijn de groeipotloden die je kan zaaien! Mijn kinderen worden er instant happy van.
Het potlood is gemaakt van duurzaam hout met. Achteraan, waar normaal een gom zit, vind je een oplosbare capsule met zaadjes in. Als het potlood te klein geworden is om er nog goed mee te schrijven, dan keer je hem gewoon om in een pot aarde. Even later groeien er dan verse kruiden, lekkere groentjes of eetbare bloemetjes uit! Zalig toch!

plasticvrij in de boekentas

Een extra leuke: de wasschillen!

Nu je zo hard je best hebt gedaan om je kinderen een plasticvrij gevulde boekentas mee te geven naar school, wil je die lijn bij hun thuiskomst misschien graag verder doortrekken.

Kleine wasjes, grote wasjes

Het lijkt op het eerste zicht wat vreemd, maar de wasschillen van Seepje zorgen hierbij voor een leuke toevoeging.
Kleine wasjes, grote wasjes? Stop ze in de wasmachine. Laat ze effe draaien, en met het plasticvrij wasmiddel van Seepje, krijgt je plasticvrije schooldag initiatief garantie een tien op tienšŸ˜Š

…en natuurlijk goed poetsen die tanden!

En ga je graag voor grootste onderscheiding? Laat de plastic tandenborstels dan voor wat ze zijn. En ga voortaan voor een versie in bamboe: biologisch en van nature uit anti-bacterieel.

Heb jij nog meer leuke ideetjes? Dan horen wij ze graag. maar eerst tanden poetsen en naar bed. Het was een mooie maar vermoeiende plasticvrije schooldag;-).

Sweet dreams!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.